case

Indretning af køkken for både børn og voksne

Sted: Skanderborg

Rum: Køkken Alrum

Årstal: 2023

Projekt: Ombygning og indretning

kunden siger

Køkkenet er blevet families foretrukne sted at være sammen

“Vi ønskede en indretning af vores køkken, så det kunne rumme hele familien og understøtte forskellige aktiviteter på én gang. Madlavning, brætspil, lektier – Birgit hjalp os med at se potentialet i vores rum og skabe en funktionel og alsidig plads, hvor alt dette kunne ske.
Hendes idé med at inkludere en hyggelig alkove og barstole var genial. Nu er det ikke bare et køkken; det er vores families foretrukne sted at være sammen og have det sjovt.

Birgit var meget hjælpsom med at guide os gennem processen og komme med gode råd om alt fra placering af elementer til valg af farver og materialer. Resultatet er et køkken, der passer perfekt til vores familieliv.”

“Vi er glade for det multifunktionelle køkken, som passer præcis til vores familie”

Cæcilie og Simon

Et dejligt køkken med plads til børnene

“Her er plads til alle.
Børnene tumler på bænken i alkoven, hvor de har farver og legetøj i skabene, og vi forældre laver mad på den anden side af øen.
Øen og alkoven bruges også til hjemmearbejde og hygge med et glas vin – og vores gæster indtager hurtigt pladserne, når vi er i køkkenet.”

Et funktionelt køkken - med et varmt udtryk

Et funktionelt køkken - med et varmt udtryk

udfordringen

Ønsker hjælp til køkken og udnyttelse af alrum

Den unge familie var ikke glade for de hvide gulvfliser, både p.g.a. farven, men også fordi de var meget blanke. Det samme gjaldt for køkkenfronterne.
De drømte om et køkken-alrum med mere sjæl.
Selve indretningen af køkkenet var heller ikke optimal, da de ønskede et køkken, hvor der også er plads til deres små børn.

Døren til soveværelset var placeret sådan, at man gik lige ind mod hovedgærdet af sengen – så hvis det gav mening, måtte jeg gerne “flytte” den.

De havde desuden lagt mærke til, at der var et flot kig til himlen og fint lys udefra, hvis man sad der hvor køkkenøen er nu – så mange input har gjort at køkkenet er tegnet og blevet som det er 🙂

Alkoven er tænkt som et sted til børnene, hvor de kan tumle rundt, og have ting og sager i skuffer og skabe. Et sted tæt på forældrene, når de laver mad i køkkenet.
Indgangen til soveværelset er nu placeret for enden af sengen, hvor man naturligt går videre mod walk-in og badeværelse.
Selve køkkenet er udvidet med 2 ekstra højskabe, så ovnen er kommet op i højden, og der er blevet plads til et vinkøleskab – også et af ønskerne.

Materialerne har jeg valgt ud fra den tanke, at det skal være et “langtidsholdbart” køkken, både når det gælder farve- og materialevalg – desuden skal selve køkkenet udstråle “varme” i det store rum med spiseplads i den modsatte ende.

 

“Både børn og voksne kan udfolde sig i forskellige aktiviteter på én gang”

Cæcilie og Simon

opstarten

Håndtegnede IDÈskitser

Jeg tegnede to forslag til indretning af køkkenet.
Målfaste idéskitserne så Cæcilie og Simon kunne danne sig et billede af, hvordan løsningen kunne blive.

Efter de havde beslutte hvilken løsning de ville gå med, blev tegningerne påført mål og anden beskrivelse, og leveret videre til køkkenfirmaet.
Jeg havde desuden en snak med køkkenkonsulenten, for bedst mulig at sætte vedkommende ind i hele ideen – inden besøget hos min kunde – en rar ting for alle 3 parter.

løsningen

KJÆRDESIGN har stået for:

  • Ideer til den nye planløsning i køkkenalrummet
  • Tegning af målfaste idéskitser
  • Ideer til materialvalg på gulv og køkkenelementer
  • Overlevering af tegninger og ideer til Invita Køkken, Tilst
  • Fotos efter ombygning: Birthe Vembye, VembyePhoto

Skal jeg hjælpe dig med dit næste projekt?

Indretningshjælp er for alle uanset budget, projektstørrelse og ambitioner.
Jeg er altid klar til en konstruktiv samtale omkring, hvordan jeg kan hjælpe dit projekt i gang eller helt i mål.

Birgit Kjær