Plads til både børn, klaver og kontorplads
- indretningsplan og ideer til inventar - online

grundplan

Mere hygge og optimering af pladsen

Vi mangler hjælp til indretning af opholds­områderne i vores snart ny-istandsatte hjem, som omfatter et spise­køkken i åben forbindelse med en dagligstue, forbundet med et kontor. Udfordringerne i boligen er de mange flader med vinduespartier til gulv, kombineret med at vi har mange ting vi ønsker placeret i disse rum. Tanken med rummene er følgende:

Et spisekøkken hvor man nemt får plads til mange spis­ende gæster.

En stue med fokus på at nyde den flotte udsigt ned over grunden, men hvor der også er mulig­hed for at se fjern­syn.

Et kontor med to arbejdspladser til bærbare pc’er og lette stole samt opbevaring af diverse mapper. Desuden har min mand et ønske om at lave det om til video-rum, ved at have en sofa eller lign. placeret i rummet, og montere vores lærred og projekter i loftet. Endelig vil det være en fordel, hvis rummet kan bruges til over­nattende gæster fra tid til anden.

Vi mangler generelt plads til opbevaring af legetøj, spil, bøger og et børnebord, da vi gerne vil have der er plads til børn i stue-etagen, men uden at de bliver dominer­ende i indretningen.

I dag har vi to reoler som ’tårne’ der troner dominerende midt i stuen. Endelig skal vi finde en bedre plads til klaveret udenfor køkkenet. Jeg drømmer om at have et stort vitrineskab stående på dets nuværende placering.

Midt i spisekøkkenet er der en skorsten som vi ikke umiddelbart kan fjerne, og i stuen er der en skorsten med en lukket brændeovn i bunden, samt en muret ’bænk’ eller hylde, som det heller ikke er nemt at lave om på. Vi vil meget gerne have nogle ideer til tapet eller maling, som kan skabe en større sammenhæng mellem de to rum, eller skabe mere intime opdelinger i rummet. Vores stil er rimelig konservativ med fokus på hvide og sorte ting, kombineret med lidt træmøbler for hyggens skyld. Der kan godt være plads til lidt flere farverige indslag uden at det dog bliver for spraglet.


Venlig hilsen
Christina og Anders

Ide til en ny indretning

I kan fint få plads til et vitrineskab i køkkenet ved at flytte klaveret ind i værelset. 
Her vil jeg foreslå at rummet ’deles op’ i en video/gæste/klaver-afdeling og jeres arbejdspladser med bærbare pc’er. I kan evt. dele rummet med en dobbelt stofbane, som hænger ned fra loftet. Banen monteres med en stang både foroven og forneden. En anden løsning, er at fabrikere en halvmur i MDF-plader. Jeres lærred kan I monterer over klaveret, og på væggen ved siden af jeres arbejdspladser, kan I hænge en række reolkasser 40X40 cm ca. 150 cm oppe eller forskellige størrelser kasser hængt ’tilfældigt’ på hele væggen.

Sammen med Jeres store hjørnesofa, kan I sætte små runde borde af laminat i forskellige højder og farver (se i IdeMøbler). Det ene bord kan bruges til børnene og flyttes længere væk, når de leger. De 2 lænestole kan evt. være med drejefod, på den måde kan I nyde naturen, når tv´et ikke er samlingspunktet. 
Over sofaen på ydervæggen hænges reolkasser eller lange hylder, de skal kun være 20-25 cm dybe, da de ellers vil være for dominerende. I nichen ved siden af brændeovnen fabrikeres en reol i 30 cm dybde. Rammen følger væggen, også den skrå væg og hylderne monteres så rummene i reolen passer til jeres TV, bøger og nips. På ’bænken’ foran reolen, kan stå en lampe. For at få mere opbevaringsplads, kan I fint udnytte pladsen op ad skorstenen i køkkenet på begge sider. Flere reolkasse ovenover hinanden med 10 cm mellemrum i samme farve som væggen, vil være flot. Tæppet i køkkenet vil være oplagt til leg, derfor er der placeret en sækkepude.

Mere hygge i Jeres sort-hvide-træ hjem, kan I skabe med tapet på væggen bag vitrinen og ved sofaen ind mod køkkenet. Tapetmønstre er virkelig en smagssag og jeg kender Jer jo ikke; men her har I nogle ideer/retningslinier.

Tapetet i stuen synes jeg skal være roligt, med en rimelig ensfarvet flade i naturens farver (brun, lime eller koks), så kan tapetet i køkkenet være mere spraglet. Den gamle skorsten kan males i en mørk koksgrå eller en frisk klar farve, der passer til begge tapeter. www.tapethuset har rigtig mange forskellige tapeter. De runde gulvtæpper hygger også, og får rummene til at hænge sammen. Egetæpper har et tæppe ’Soft Dream Lux’, der kan fremstilles i specialmål, prisen er ca. 899,- kr pr. m2.


Jeg håber dette kan hjælpe Jer videre til at få et dejligt hjem.

Venlig hilsen
Birgit Kjær

Mangler du også hjælp til at se mulighederne i dit hjem, så kontakt mig på 4083 4872


Indretningsarkitekt
Telefon 4083 4872
Birgit Kjær

linkedin houzz facebook instagram